Organik topraklarda serbest dolaşım

Organik Tavuk, Köy Tavuğu ve Doğal Tavuk olarak adlandırılan ürünlerden çok farklıdır ve karıştırılmamalıdır.

Tavuklarımız hem kümeslerinde hem de kümes önlerinde kendilerine ayrılmış kontrollü alanlarda serbest bir şekilde dolaşıyorlar.

Organik olan dolaşım alanlarımızda, 4 metrekareye 1 organik tavuk düşüyor. Kümes içinde kafes dahil hiçbir sınırlayıcı ekipman bulunmuyor.

Hayvan refahı açısından tesislerimizde en üst seviyede bakım yapılıyor.

Organik üretim anlayışımızın bir parçası olarak kümesler gibi kümes önü dolaşım alanlarımız da organik olarak sertifikalandırılıyor.

Organik yem kullanıyoruz

Orvital Organik Tavukları, GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) içermeyen tamamen organik ve az miktarda doğal yemlerle besleniyor.

Organik tavuklarımızın konvansiyonel tavuklardan farklı özel bir ırktır ve en büyük özellikleri yavaş büyümeleri.

Konvansiyonel tavuklar ortalamada 40-44 günde kesime giderken yavaş büyüyen organik tavuklarımız, minimum 81, ortalama 90 günde kesime gidiyor.

Organik tavuklarımız fiziksel özellik olarak konvansiyonel tavuklardan çok farklıdır. En belirgin fark; kemiklerinin sert oluşudur. Ayrıca sürekli dolaştıkları için de etleri normal tavuklara göre daha geç pişmektedir.

Organik tavuk üretimimiz, baştan sona Uluslararası Organik Sertifikasyon kuruluşları (Ecocert IMO Denetim ve Belgelendirme Ltd. Şti. (TR-OT-003) / CERES) tarafından denetlenmekte, yem hammmaddeleri periyodik olarak analize gönderilmektedir.

Orvital Organik Tavuk Eti, kesinlikle hormon, antibiyotik, pestit ve ağır metal gibi kimyasallar içermiyor.