Taze Soğanlı Bulgur Aşı

Malzemeler

400gr Orvital organik bulgur
100gr siyah mercimek
160 gr tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
2 bardak su ya da et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 demet taze soğan
1 büyük kuru soğan
1 demet maydanoz

Hazırlanışı

30 dakika mercimekleri pişirin. Tencerede yağı kızdırın, salçayı ve bulguru ilave edin kuvvetli ateşte kavurun, sonra 1 çay kaşığı pulbiber, tuz, et suyu ile haşlayın. Mercimekleri katarak kapağını kapatın ve hafif ateşte pişirin. Suyu çekince pilavi 30 dakika dinlenmeye bırakın, ayrı tavada kuru soğan ve taze soğanı kavurun. Pilavin üzerine soğanları yayın ve sıcak servis edin.
Afiyet olsun…