Tavuklu Taze Enginar

Malzemeler

300 gr Orvital organik kuşbaşı tavuk eti
5 adet enginar
10 adet arpacık soğan
1 adet havuç
2 çorba kaçığı Orvital organik pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demek dereotu
1 su bardağı ılık su
4-5 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak

Hazırlanışı

Tavukları ve soğanları 5 dakika zeytinyağında sote yapın, daha sonar emginarları ve havuçları ayıklayıp bir tencereye yerleştirin. Şeker, zeytinyağı, tuz ve ılık suyu bir sos halinde karıştırın ve sebzelerinizin üzerine dökün. Tencerenin altını orta hararette açın, sebzeler kaynamaya başladıktan sonar yıkadığınız ve süzdüğünüz pirinçleri de içine ekleyin, 30 dakika sonar servis tabağına alırken, tavuklu enginarların üzerine gelecek şekilde dizin ve dereotu serperek servis yapın…

Afiyet olsun…