

Tavuklu Taze Enginar
Malzemeler
300 gr Orvital organik kuşbaşı tavuk eti
5 adet enginar
10 adet arpacık soğan
1 adet havuç
2 çorba kaçığı Orvital organik pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demek dereotu
1 su bardağı ılık su
4-5 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak
Hazırlanışı
Tavukları ve soğanları 5 dakika zeytinyağında sote yapın, daha sonar emginarları ve
havuçları ayıklayıp bir tencereye yerleştirin. Şeker, zeytinyağı, tuz ve ılık suyu
bir sos halinde karıştırın ve sebzelerinizin üzerine dökün. Tencerenin altını orta
hararette açın, sebzeler kaynamaya başladıktan sonar yıkadığınız ve süzdüğünüz pirinçleri
de içine ekleyin, 30 dakika sonar servis tabağına alırken, tavuklu enginarların üzerine
gelecek şekilde dizin ve dereotu serperek servis yapın…
Afiyet olsun…
