Tavuklu İstanbul Pilavı

Malzemeler

500 gr Orvital organik kuşbaşı tavuk eti
2 su bardağı Orvital organic pirinç
1/2 su bardağı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı Orvital organik tel şehriye
1 su bardağı Orvital tavuk suyu
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı Antep fıstığı
1 tatlı kaşığı yalancı safran
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Kuşbaşı tavuk eti, tereyağ vet el şehriyeleri 6-7 dakika kadar kavurun, daha swonra 15 dakika kadar sıcak suda bekletip süzülmüş ve soğuk sudan geçirilmiş pirinçleri ve bezelyeleri ekleyin. Kabukları soyulmuş Antep fıstıklarını da ekleyin. 1 tatlı kaşığı safranı ve tavuk suyunu, 1 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve pilavınızın içine ilave edin, tuzunu da ekleyip 20-25 dakika kısık ateşte pişirin ve ateşten alın, 10 dakika pilavı demlenmeye bırakın ve servis yaparken tavukları pilavların üzerine gelecek şekilde yerleştirmeye dikkat edin.

Afiyet olsun…