Sembusek

Malzemeler

Hamuru için

1 su bardağı ılık su,
1 çay kaşığı tuz,
2,5 su bardağı un

İç Harcı
250 gr. Orvital organik kıyma
2 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
iyice kavrulduktan sonra üzerine 2 tane çok ince doğranmış kuru soğan eklenir, soğan pişince ateşten alınır, içine karabiber, pul biber, maydanoz eklenir ve soğumaya bırakılır.

Hazırlanışı

Hamurun malzemesini karıştırıp iyice yumuşak bir hamur topu haline getirip 30 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın, oklava yardımıyla daire şeklinde açın. Daire şeklinde açılan parçayı ortadan ikiye bölün. Her bir parçanın yarısına kıyma koyun yarısını boş bırakın. Daha sonra boş bırakılan kısım kıymalı kısmın üstüne gelecek şekilde örtün. Kenarlarının açılmaması için parmak yardımıyla bükün. Yanmaz tavada kızartın ve piştikten sonra üzerine tereyağı sürün.

Afiyet olsun…