Renkli Biberli Tabule

Malzemeler

50 gr. Orvital organik ince bulgur
50 gr. ceviz
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı taze soğan yeşil tarafı
2 çorba kaşığı dereotu
1 tatlı kaşığı sumak

Hazırlanışı



Sos için
3 çorba kaşığı nar ekşisi
2 çorba kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
yarım limon

Yapılışı
ince bulguru 1 çay bardağı kaynar suda 10 dakika bekletin ve daha sonra süzün.. nane, maydanoz, taze soğanın yeşil taraflarını ve dereotlarını ince ince doğrayıp genişçe bir kaba alın, içine sıcak suda beklettiğiniz bulguru ve çok ince dövülmüş ceviz içini ekleyin, daha sonra ayrı bir kapta sos icin verilen malzemeleri harmanlayın ve bu yeşilliklere ilave edin, iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alın, üzerine dilim dilim limon koyarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…