Portakallı Bütün Tavuk

Malzemeler

1 adet Orvital Organik bütün tavuk
1 adet portakal
1 tatlı kaşığı kırmızı biber (tatlı)
1 fincan zeytin yağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı un
1 adet fırın torbası

Hazırlanışı

Tavuğu geniş bir kabın içinde iyice yıkayıp fazla sularını süzün. Ayrı bir kapta bir adet portakalın suyu, yoğurt, zeytin yağı, tuz ile bir sos yapın. Bu sosu tavuğun her tarafına gelecek şekilde iyice gezdirin. Fırın torbasının içine 1 tatlı kaşığı un koyun. Tavuğun içine yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Geleneksel olarak tel şehriyeli pilavla servis yapılır.

Afiyet olsun…