Patlıcanlı Burgu Makarna

Malzemeler

1 paket Orvital organik burgu makarna
1,5 litre su
5 çorba kaşığı zeytin yağı
300 gr. Orvital organik kıyma
1 demet taze soğan
4 adet patlıcan
2 büyük domates
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Makarnaları kaynar suda 17-20 dakika arası haşlayıp fazla suyunu süzün. Bir tencerede ortadan 4 e ve sonra tekrar 2 ye böldüğünüz yaklaşık 10 cm. uzunluğundaki patlıcanları 30 dakika bol tuzlu suda bekletin süzün. Taze soğanları ince ince doğrayın, kıyma, patlıcan, soğan ve domatesleri 6-7 dakika kavurun daha sonra içine maydanozu da ekleyin, tuz ve karabiber ilave ettikten sonra haşlayıp süzülmüş makarnalara karıştırın. Servis yaparken toz parmesan peyniri kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun…