Nohutlu Tavuklu Bulgur Pilavı

Malzemeler

350 gr. Orvital Organik tavuk eti
200 gr. Orvital Organik nohut
300 gr. Orvital Organik bulgur
3 çorba kaşığı tereyağ
2 bardak su
1 bardak tavuk suyu
1 adet kuru soğan
2 adet domates
4 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kurunane

Hazırlanışı

350 gr. küçük kuşbaşı doğranmış tavuk eti,1 adet kuşbaşı doğranmış soğan, 2 çorba kaşığı tereyağ ile 5-6 dakika pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra içine 2 adet doğranmış domatesin ve 4 adet ince kıyılmış yeşil biberi ekleyin. 300 gr. bulguru ilave ettikten sonra 1 bardak tavuk suyunu ekleyin. Ayrı bir kapta 200 gr. haşlayıp suyunu süzdüğünüz nohutu, tavuk ve bulgurlu karışıma ilave edin. 2 bardak kaynar su, tuz, karabiber, kuru nane ekleyerek çok kısık ateşte 20 dakika pişmeye bırakın. Nohutlu pilavı ateşten aldıktan sonra üzerine 1 kaşık tereyağ koyup demlenmeye bırakın.

Afiyet olsun…