Mercimek Köftesi

Malzemeler

250 gr. Orvital organik köftelik bulgur
200 gr. yeşil mercimek
500 ml. kaynar su
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı isot biberi
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz

Hazırlanışı

Bulgurları çukur bir kaba alın, ayrı bir tencerede su ve yeşil mercimekleri 20 dakika kadar haşlayın. Bulgurun üzerine bu karışımı ekleyin. Kabın üzerini bir kapakla kapatıp 20 dk. bekletin. Bulgurlar dinlenirken, ayrı bir kabın içine ince doğranmış taze soğan ve maydanozları hazırlayın. Bulgurlar yumuşadıktan sonra geniş bir tepsiye alıp, ortasını açıp içine tuz, domates ve biber salçası, nar ekşisi, pul biber ve isotu koyup hepsini birlikte yoğurun. Bulgur, yoğururken çok kuru ve tıkır tıkır olursa arada ılık su ekleyebilirsiniz. Bulgur iyice yumuşayıp, köfte haline gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Parmak şeklinde köfte haline getirip tabağa dizin. Yeşil salata yaprağı ve domateslerle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…