Kusbaşı Etli Patlıcanlı Pilav

Malzemeler

Et için;
500 gr Orvital organik kuşbaşı dana eti
1 adet kuru soğan
1adet defne yaprağı
1 çay bardağı su

Pilav için;
2 çorba kasığı tereyağ
2 su bardağı Orvital organik pirinç
3 bardak su
1 adet havuç
100 gr haslanmış bezelye
2 adet patlıcan
1 adet patates
2 cay kaşığı tuz

Patlıcanları kızartmak için 100 ml sıvıyağ

Hazırlanışı

Tereyağ, pirinç ve 3 bardak su ve tuz ile pilavı hazırlayın. Pilav pişerken, ayrı bir kızartma tenceresinde patatesler sonra havuçlar sonra patlıcanları kızartın. İstenilen kadarıyla doğranarak kuşbaşı kuzu etlerini 1 adet soğan ile ve 1 defne yaprağı ile cok kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Derin bir tencereye önce pişmiş eti yayıp sonra etin üstünü kapatacak şekilde pilavı yerleştirin ve daha sonra sırasıyla bezelye, patates, havuç ve patlıcanları dizin. Tekrar kalan pilavın diğer yarısını da üzerine ilave edin. Et ve sebzeleri araya yerleştirilmiş pilav ile birlikte pasta gibi kat kat dizilmis şekilde hazırlayın. Tencereye bir kaşık yardımı ile sıkıca bastırarak yerleştirin ki pilavınız ters çevrildiğinde malzemeler dağılmasın. Tencereyi genişçe servis tabağına ters çevirin.

Ayrıca, arzu ederseniz fotoğraftaki gibi çiğ, badem, yoğurt ve maydanozlarla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun…