Fıstıklı Ali Nazik

Malzemeler

500 gr. Orvital organik kırmızı kuşbaşı eti
2 kaşık zeytinyağı
1 adet ufak kuru soğan
3 çorba kaşığı şam fıstık (irice kıyılmış)
50gr. kaymak
1 çorba kaşığı limon suyu
5 adet taze soğan
1 çorba kaşığı taze kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1,5 çay kaşığı tuz
1 diş sarımsak

Patlıcan Hazırlığı için;
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Kuşbaşı eti, 1 adet kuru soğan, 1 diş ince doğranmış sarımsak, 2 kaşık zeytinyağı ve limon suyu ile hafifçe kapağı kapalı olarak kavurun. Suyunu bıraktıktan sonra kapağı tamamen kapatıp suyunu çektirin ve kaymağı da kavrulmakta olan etin içine ilave edin. Et iyice piştikten ve yaklaşık 30 dakika kavrulduktan sonra taze soğan, taze kekik şam fıstık, tuz ve pul biberi ekleyin 5 dakika sonra da ateşten alın. Bostan Patlıcanlarını uzunlamasına ortadan ikiye bölün çatalla farklı yerlerinden delikler açın. Daha sonra hafif zeytinyağı sürün ve biraz tuz serpin. Bir fırın kağıdının üzerine koyun, yaklaşık 250 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kızartın. Çıkan patlıcanların üzerine pişmiş fıstıklı kuzu etini eşit miktarlarda yerleştirerek servis tabağına alın.

Afiyet olsun…