Fırında Hardallı Piliç But

Malzemeler

6 adet Orvital organik tavuk but
3 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaığı kırmızı toz biber
Soğan için

3 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı esmer şeker
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Hardallı tavuk için, hardal, bal, sirke, zeytinyağı, tuz ve kırmızı toz biber karıştırın. Butları bu sos ile harmanlayın. Yaklaşık bir saat buzdolabında bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın, tavukları fırın tepsisine alın. Yaklaşık 30-35 dakika, butların üzerleri kızarana kadar fırında pişirin. Karamelize soğan için; soğanları irice yan yan doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyin. Yaklaşık 5 dakika boyunca yüksek ısıda soteleyin. Isıyı düşürün ve birkaç dakika daha sotelemeye devam edin. Şekeri ilave edin ve soğanların rengi kahverengi oluncaya kadar karamelize edin. Tuz ile tatlandırın. Servis ederken, hardallı tavuk butu ve karamelize soğanları birlikte servis edin. Afiyet olsun.tepsisine alın. Yaklaşık 30-35 dakika, butların üzerleri kızarana kadar fırında pişirin. Karamelize soğan için; soğanları irice yan yan doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyin. Yaklaşık 5 dakika boyunca yüksek ısıda soteleyin. Isıyı düşürün ve birkaç dakika daha sotelemeye devam edin. Şekeri ilave edin ve soğanların rengi kahverengi oluncaya kadar karamelize edin. Tuz ile tatlandırın. Servis ederken, hardallı tavuk butu ve karamelize soğanları birlikte servis edin.

Afiyet olsun…