Etli Türlü

Malzemeler

750 gr. Orvital organik kuşbaşı
100 ml. zeytinyağı
500 gr kuşbaşı patlıcan
500 gr kabak
300 gr renkli biber
250 gr arpacık soğan
1 çay kırmızı pul biber
2 bardak su
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Kuşbaşı kesilmiş etleri yıkayın ve süzün. Bir tencerenin içine su koyarak haşlayın. Haşlarken suyun üzerinde biriken köpükleri, delikli bir kepçeyle alıp atın. Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1.5 – 2 saat haşlayın. Ayrı bir tencerede ayıklanmış bütün sebzeleri kuşbaşı doğranmış olarak hazırlayın. Etler yumuşayınca arpacık soğan ve sebzeleri de üzerine ekleyin. 20 dakika daha pişirin. Sonra kestaneleri, tuzu, pul biberi ilave edin. Suyu az gelmişse, 1 fincan su daha ilave edin. Hafif ateşe alarak yarım saat kadar kaynatın. Etler suyu iyice çektikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun…