Borani Köftesi

Malzemeler

500 gr Orvital organik kıyma
1 çay bardağı Orvital organik ince bulgur
1 adet kurusoğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1 adet havuç
1 adet patates
2 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı un

Hazırlanışı

Sos için;
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı
İnce rendelenmiş soğan, bulgur ve kıymayı yoğurarak ceviz büyüklügünde köfte haline getirin. Bir tencerenin içine iki bardak su, bir tatlı kaşığı un, bir adet küp şeklinde doğranmış havuç ve patatesi ekleyin. Bu karışım kaynamaya başladıktan sonra içine hazırlamış olduğunuz bulgurlu köfteleri atın. 15-20 dakika pişirin. Çukur bir kaba köfteleri alın. Üzerine tereyağda hazırlamış olduğunuz biber salçalı sosu dökün. Yoğurt ile veya sade servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…