Beğendili Tavuk Bonfile

Malzemeler

500 gr. Orvital organik tavuk bonfile
3 adet közlenmiş patlıcan
50 gr. tereyağ
1 fincan süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı file badem
1 diş sarımsak

Hazırlanışı

Tavuk bonfile dilimlerini 2-3 cm kalınlığında dilimleyin. Zeytinyağda file badem, sarımsak, tuz ve tavuk bonfileleri 5-6 dakika pişirin. Daha sonra 1 fincan süt ilave edin. Ateşin altını iyice kısın. Yaklaşık 20 dakika tavukları pişmeye bırakın. Ayrı bir kapta közlenmiş ve irice doğranmış patlıcanları tereyağ, un ve 1 çorba kaşığı krema ile soteleyin. Bir çay kaşığı tuz ilave edin. Servis yaparken tabağa önce patlıcanı üzerine de bademli tavuk etlerini yerleştirin.

Afiyet olsun…