Çerkez Tavuğu

Malzemeler

1 adet Orvital organik bütün tavuk
3 dilim bayat ekmek içi
2 diş sarmısak
200 gr. ceviz içi
1,5 çay kaşığı tuz,
1 çay kasığı karabiber

Sos için
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Tavuğu yıkadıktan sonra bir tencerede 4 su bardağı su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp derilerini çıkarın ve çok ufak parçalar halinde didikleyin. Ayrı bir kapta bayat ekmek içi, ceviz ve sarmısakları bir mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Üzerine 1 su bardağı ılık tavuk suyu ve tuz ekleyerek karıştırın. Sonra da bu harcı didiklediğimiz tavuklarla iyice karıştırın. Şayet çok katı olursa bir miktar tavuk suyu daha ekleyebilirsiniz. Üzerine servis esnasında 2 çorba kaşığı zeytinyağında 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi 1 dakika kadar kızdırıp gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun…