Mayıs-2014 (2)

Organik Beslenmeye Önem Veren Okullar

Organik beslenmeyi yaygınlaştırarak sürdürülebilir bir toplum sağlığı bilinci oluşturmayı hedefleyen Orvital Organik Gıda; anneler gününde annelere seferberlik çağrısı yaptı.

Bugün artan hastalıkların büyük çoğunluğunun temelinde yanlış ve sağlıksız beslenme yattığına dikkat çeken Orvital Organik Gıda Kurucu Ortağı ve Gıda Mühendisi Muharrem Doğan “Çocuğunuz sağlıklı beslenmeye anne karnında başlar, ilk okul yılları çok önemlidir. Birçok okulun menüsüne organik gıda girmesi için yoğun çalışmalar yürütüyoruz” dedi. Okulları organik beslenmeye teşvik etme konusunda ebeveynlere büyük görev düştüğüne inanan Gıda Mühendisi Muharrem Doğan, “Menüsünde organik gıdaya yer vermek isteyen her okula herhangi bir ticari kaygı gütmeden destek vermeye hazırız” dedi.

Anneler için sadece organik üretiyor olmamız çok önemli

2009 yılında kurulan ve kurulduğu yıldan bu yana 4 yıl içinde tüm ürün gruplarında 5 kat, organik tavuk ürünlerinde 10 kat büyüyen Orvital Organik Gıda, büyümesini müşteri sadakatine borçlu. Türkiye’de ilklere imza atmanın zorluklarını yaşadıklarına dikkat çeken Orvital Organik Gıda Kurucu Ortağı ve Gıda Mühendisi Muharrem Doğan “Sahip olduğumuz müşteri sadakatini “sadece organik üretmeye” borçluyuz. Tüketiciler özellikle de anneler buna çok önem veriyor. Anneler Günü vesilesiyle tüm annelerin anneler gününü kutluyoruz” dedi.

"Okul menülerine organik et girmesi için işbirliği yapalım"

Çocuklarını sucuk, salam ve sosisten uzak tutmak zorunda kalan annelerin içini rahatlatan Orvital Organik Gıda, nitrat ve fosfat tuzu gibi renklendirici ve bağlayıcı hiçbir katkı maddesi içermeyen sadece tuz ve baharatla işlenen organik şarküteri ürünleri üretiyor. Birçok okulun menüsüne organik gıda girmesini sağlayan ve okulları organik beslenmeye teşvik etme konusunda ebeveynlere büyük görev düştüğüne inanan Gıda Mühendisi Muharrem Doğan, "Menüsünde organik gıdaya yer vermek isteyen her okula herhangi bir ticari kaygı gütmeden destek vermeye hazırız" dedi.

Çocukların en sevdiği sosis makarna ikilisi de artık organik

Bakliyatı tarladan sofralarımıza taşıdığımızdan hedeflediğimiz fiyat politikasını yakaladıklarına vurgu yapan Doğan “Organik tüketim çok hızla artıyor. Bugün sosisten makarnaya, tavuktan arpa şehriyeye kadar birçok ürünü organik bulmak hem de uygun fiyata satın almak mümkün. Organik rakiplerimize gore bakliyatta %50 daha ucuz, konvansiyonel ürünlerden sadece yüzde 15 daha pahalıyız. Sağlığıniz için %15’lik bir fark ödemek ki bu organik bulgurda ürün başına 1.5 TL eder, organik beslenmenin önünde bir engel değil artık. Organik pahalıdır algısını yıktığımız gibi organik beslenmenin önündeki fiyat engelini de kaldırdık. Toplumumuzun sağlıklı ve organik beslenebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi. Organik tavuk ürünleriyle pazara giren Orvital, bugün tavuğun yanı sıra sağlığını ön planda tutanlara özel; organik kırmızı et, şarküteri ürünleri (sosis, salam, sucuk, döner) makarna ve bakliyatı kapsayan geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.